Jenny är bosatt på Värmdö, utanför Stockholm. Hon håller lektioner samt kurser runt hela Stockholmslän och är en av Sveriges främsta islandshästdomare.

Jenny har varit en del utav Islandshäst Sverige sedan barns ben och ridit Svenska Landslaget tillsammans med sin hings Snerrir frá Bae.

Utbildningar

Jag har gått många utbildningar genom Svenska islandshäst förbundet. Förutom instruktör och domarutbildningarna så har jag gått avelskurserna, tappskokursen och varit med på seminarier.

Jenny är examinerad B instruktör inom SIF sedan februari 2004. Blev A- instruktör 2007 och behöver c tränarprovet för att få mitt diplom. Jag har läst pedagogik på strömsholm en termin.

Domarkarriären började 1997. 2003 blev jag nationell domare och 2015 gick jag upp till Feifdomare. Har i dag dömt flera stora tävlingar och många SM.

Ridning

Jag började rida på ridskolan som 6 åring och fortsatte där parallelt med islandshästarna tills jag var 16 år. Tävlade och tränade både hoppning och dressyr.

Islandshästintresset började redan 1986 med inköpet av familjens första islandshäst. Sirkill var med oss tills han var 33 år!  Med Sirkill så växte intresset mer och mer. Vi gick kurser för bla Peter

och Johan Häggberg och Atli Gudmundsson. Tävlingsintresset började redan i slutet på 80 talet och med Sirkill tävlade jag nästan alla klasser. 

1998 köpte jag Dufa från Ekhaga av Maria Berg. Silverbrunt 4 gångssto efter Litur frá Kletti. Henne tränade jag och tävlade tom SM.  Bästa finalpoäng i fyrgång är 7,03.  Bedömde henne

själv 2000 till 7.89 m bla 8,5 för tölt, trav, benkvalitet och hals, manke, bog.  Idag är Dufan avelssto. Hon är mamma till Ylva Haganders Vepja från Fors 8,22 i totalpoäng som 4 gångare(e: Tyr vom Rappenhof). Hos mig har hon fått 2 föl. Lóa från Skärmarö 2006 och Kria från Skärmarö 2007. Nu är hon dräktig med VM hingsten Stari från Bredhall 8.55 totalt som fyrgångare m bla 9,5 för spirit o hovar, 9 för tölt och galopp.(e: Askur från Håkansgården)

 

Jag saknade häst till min B instruktörsutbildning på Strömsholm 2003, då fick jag låna musblacka 5 gångsvalacken Flugar frá Stora Hofi av Mia Johansson. Vi blev kära och lämpligt nog var han till salu! Köpte honom i januari 2004. Nu började jag tävla 5 gång med blandat resultat. Flugis och jag har tävlat SM i femgång, stilpass och speedpass. Bästa resultat i 5 gång är 6.07 och i Stilpass 6,83. Han var även med på min A-

Instruktörsutbildning under 2007.  En riktig instruktörshäst!
Inför 2008 har jag även köpt 4 gångshingsten Snerrir Frá Bae. Mer info under hans flik.