Nya domarhandledningen

I helgen har jag varit på Feif domar och instruktörsseminarium på superanläggningen Kronshof i tyskland. Det diskuterades mycket om nya domarhandledningen. Vi fick även döma och använda nya guidelines. From i år kommer ställas högre krav på ryttarna vad gäller god och harmonisk ridning. Det finns tydligare riktlinjer för hur höga eller snarare hur låga poäng vi ska  ge om hästen tex är lite styv. Mest fokus på är harmonin i visningen. Om ryttaren har en stum hård hand eller en sits som påverkar hästen negativt så blir det avdrag. Är hästen missnöjd tex viftar på svansen, gapar eller tom visar vitögat så blir det stenhårda avdrag! Nu vill vi se lätt, mjuk ridning och glada hästar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-